Flera nya projekt får Leaderstöd från oss
close
EN

Nyheter

Flera nya projekt får Leaderstöd från oss

På vårt senaste styrelsemöte var det flera nya projektidéer som fick ja från vår styrelse:

Industrins spill ska bli pedagogiska lärsaker genom företaget Re:Play - som har sikte på att förändra leksaksbranschen. Deras affärsidé? En cirkulär modell där förskolor möter industrier. De får Leaderstöd från oss för att utveckla en ny digital delningsplattform. Vi träffade faktiskt Re:Play i somras och snackade om deras koncept - läs gärna vårt reportage om dem HÄR.

Generation Hallaryd är projektet som, precis som namnet antyder, ska få generationer att mötas. Föreningslivet ska skapa en mötesplats för gammal som ung och har sökt Leaderstöd för en umgängesyta med grillkåta, som ska binda ihop fler aktiviteter runtomkring.

Natursköna Allgunnen ska få lite mer liv och rörelse när det blir bastu och altan vid båthamnen. Även här är tanken att människor i alla åldrar ska mötas, och att skola och fritidsgård också ska få nytta av projektet.

• Visste du att hingstägare kan få köra långt för att kunna använda sina hingstar i avel? Villtofta semin ska göra ändring på det! Johanna Dahlberg ska utveckla sin seminstation och börja ta emot hingstar för tappning av sperma. På så vis ska hingstar i området kunna nå ut till ston runt om i landet, och bredda aveln. 

• Vilka är egentligen nycklarna för ett ungt engagemang? Det ska Teater 16 ta reda på! De går i tankar på hur de ska bevara det unga engagemanget i sin förening när organisationen växer. Samtidigt har de lyckats bygga upp en verksamhet av och för unga. Nu ska de ta fram en verksamhetsmodell som ska säkra den egna verksamheten men också hjälpa andra föreningar som kämpar med att få in unga. Vad krävs egentligen för arbetssätt för att inkludera unga? Vi ser fram emot att ta del av lärdomar från Teater 16!

 

Dela det här inlägget

Sök vårt smidigaste stöd

Vi brukar kalla det här stödet för litet, men är det verkligen sant?

I praktiken kan våra mikrostöd på upp till 20.000 kronor göra stor skillnad.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev