Ung i Leader Linné Småland
close
EN

Vad skulle du göra för 20.000 kronor?

Är du mellan 13 och 25 år och vill anordna en aktivitet för andra unga? Det kan vara att fixa en plats att hänga på, anordna "prova på"-dagar eller olika typer av evenemang. Du kanske vill dra igång en kattklubb, bjuda in till klädbytardag eller fixa epaträffar? Det är faktiskt du som vet bäst vad som skulle göra platsen där du bor lite roligare för unga!

När du har övertygat minst en kompis om att ni ska dra igång ett eget projekt så kan ni söka pengar från oss. Ganska mycket pengar, till och med. Vi snackar upp till 20.000 kronor! För att kunna söka ska ni bo i någon av kommunerna: Markaryd, Ljungby, Älmhult, Alvesta, Värnamo, Sävsjö, Vetlanda eller Växjö (utanför Växjö tätort). 
Här kan ni ladda ner ansökan!

Kafé, discokula & utbytesresor

Men vad har andra gjort då? Kul att ni undrar! Tidigare har vi haft projekt som har fått stöd för bland annat: testa på att driva sommarkafé (som systrarna Felicia och Nellie i Äsprilla, som du ser på bilden), bygga discgolfbana, anordna LAN, bjuda in till ungdomsläger, starta fotbollsträning på konstgräsplan, hyra lokal för film- och spelkvällar, turnera med musikband, anordna discon, göra utbyten med unga i andra europeiska länder, anordna hästclinic på ridklubben och agilityträning i inomhushall.

Ni hör ju själva - det finns allt möjligt man kan göra! Det bästa är nog att klura ut vad ni skulle tycka var roligast att göra. Tänk på att ni inte kan söka pengarna i efterhand - sök innan ni drar igång!

Vi hjälper till att bolla idén och söka pengar

Det är inte svårt att söka pengarna från oss. Ni får gärna höra av er till oss och bolla idén först (som Wilhelm här på bild, som med sitt Skol-IF i Moheda har fixat disco för Musikhjälpen). Ni kan också testa att fylla i den här ansökan direkt. Vi kommer att säga till om det är något ni behöver utveckla mer eller om ni har missat något!

Inom några veckor får ni veta om ni får pengarna från oss. Blir det ja så kommer ni att få skriva under ett avtal. Ni får också en handbok från oss där det står vilka regler som gäller och vad ni behöver göra som projektledare. Ni kommer att lära er massor av nya saker - och får på köpet något nytt på CV:t!

Ring eller mejla oss!

Om ni vill berätta om er idé, få hjälp med att söka pengar från oss eller undrar något är det bara att höra av er. Gillar ni att prata i telefon så ringer ni, är det smidigare att mejla så gör ni det, och har ni bara en snabb undring går det lika bra att skicka ett DM på Insta. Ni väljer!


Mejl: anette@leaderlinne.se
Telefon: 070-560 02 43
DM på insta: @leaderlinne

Vill du påverka utbudet för unga?

Vi söker efter dig mellan 16 och 25 år som vill sitta med i en beslutsgrupp som bestämmer vilka ungdomsprojekt som ska få Leaderstöd från oss! Det är ett viktigt uppdrag där du får makten att vara med och påverka utbudet för andra unga.

Du får arvode, alltså betalt, för varje möte du är med på!
Vi betalar också reseersättning så att du kan ta dig till mötet.

Är du nyfiken på att veta mer, eller känner redan nu att du kanske vill vara med? Fyll i och skicka den här intresseanmälan till jennie@leaderlinne.se!

Dags att redovisa?

Om du har fått ja från oss och är färdig med projektet så är det dags att samla ihop alla kvitton, läsa igenom handboken en extra gång och fylla i en sån här redovisning. Den vill vi få in för att kunna betala ut pengarna - och så vill vi förstås gärna veta hur allt har fungerat! Har ni bilder som vi kan dela i sociala medier så får ni gärna skicka in dem också.

Frågor?
Mejl: anette@leaderlinne.se
Telefon: 070-560 02 43

  

Sök vårt smidigaste stöd

Vi brukar kalla det här stödet för litet, men är det verkligen sant?

I praktiken kan våra mikrostöd på upp till 20.000 kronor göra stor skillnad.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev