Vi har beslutat om två nya projektstöd
close
EN

Nyheter

Vi avslutar 2022 med två nya projekt

Foto: Alexander Hall/Sagobygden


Känner du till Sagobygden, i Ljungby, Älmhult och Alvesta? Nu hoppas kommunerna, Sagomuseet och Destination Småland på att hitta sätt för besöksnäringen i området att dra nytta av Sagobygden – som lockar berättartokiga besökare. Genom en förstudie ska de också ta fram ett förslag på hur Sagobygden kan utvecklas som destination. Det är ett av två projekt som vår styrelse, LAG, sa ja till på sitt senaste styrelsemöte.

Det andra projektet som blev beviljat handlar om att visa upp yrkesroller inom den kreativa och konstnärliga näringen. Det är Teater 16 och Ljungby Business Arena som vill visa unga att det går att arbeta kreativt – utan att passera nålsögat och nå stjärnstatus i medier. Den här gången är strålkastaren särskilt riktad på scenografen. Här kan du läsa mer om det projektet.

Vad innebär det när styrelsen säger ja till ett projekt?
Efter att vår styrelse har fattat beslut om att bevilja projektstöd så går ärendet vidare till Jordbruksverket. Det är de som fattar det slutgiltiga beslutet om projekten ska få Leaderstöd. Värt att veta är att pengarna som vi fördelar kommer från offentliga medel (från EU, staten och våra medlemskommuner).

Vill du veta mer om våra projektstöd?
Kontakta verksamhetsledare Åsa Westström
asa@leaderlinne.se
0705-600 262

 

 

Dela det här inlägget

Sök vårt smidigaste stöd

Vi brukar kalla det här stödet för litet, men är det verkligen sant?

I praktiken kan våra mikrostöd på upp till 20.000 kronor göra stor skillnad.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev