Projekt
close
EN

Belysning för kombibana Hanaslöv

Projektets namn: Belysning för Kombibana Hanaslöv

Projektägare: Alvesta SOK

Kort information om projektet: I anslutning till elljusspåret vid Hanaslöv ska skid- och orienteringsklubben bygga en kombibana. Här ska rullskidor,
rullatorer, rullstolar och inlines samlas. Bakgrunden är att rullskid- och inlinesåkare använder sig av allmänna vägar vilket innebär risker. Samtidigt har säsongen för längdskidåkning blivit kortare, och alternativet för att ta till vara på skidintresset är rullskidåkning. En kombibana skapar också nya förutsättningar för paraidrott. Som en del av satsningen vill föreningen se till att det finns belysning utmed den nya kombibanan. Det är själva belysningen som föreningen sökt Leaderstöd för.

Styrelsens motivering: Projektet kommer att leda till nya aktiviteter och stärker redan existerande samarbeten. Projektet ger även möjlighet att upprätta nya samarbeten med Paraidrotten, Smålands skidförbund, pensionärsorganisationer m fl. Aktivitetsytan kommer att skapa nya aktiviteter för en stor målgrupp i form av barn, ungdomar, pensionärer och personer med funktionsnedsättning.

Observera att Jordbruksverket fattar det formella beslutet.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev