Projekt
close
EN

Förstudie unga akademiker

Projektets namn: Förstudie unga akademiker

Projektägare: Nuvab (näringslivsutveckling i Vetlanda AB) tillsammans med Värnamo näringsliv AB

Fond: Landsbygdsfonden

Insatsområde: Självförsörjning och entreprenörskap

Kort info om projektet: Bakgrunden till projektet är att trygga den framtida kompetensförsörjningen. Sedan tidigare är det känt att många ungdomar väljer högre akademiska studier på andra orter för att sedan söka jobb i andra kommuner. Dock är Värnamo och Vetlandas näringsliv i stort behov av kompetent arbetskraft och förhoppningen är att genom kunna identifiera dessa studenter och vilka företag som skulle kunna erbjuda sommarjobb, visa på möjligheterna i hemkommunen och ge ett första steg in på arbetsmarknaden under och efter studietiden.

Syftet med projektet är att identifiera blivande akademiska hemvändare och erbjuda dem att tillbringa en sommar på hemmaplan med ett arbete som har tydlig koppling till den valda utbildningen. Vidare är syftet att stärka kompetensförsörjningen över tid och utveckla näringslivets relation till akademin.

Styrelsens motivering: Projektet är en förstudie för att ta fram ett hållbart koncept för att trygga kompetensförsörjningen. Värnamo och Vetlandas näringsliv i behov av kompetent arbetskraft och förhoppningen är att genom detta projekt kunna identifiera dessa studenter och vilka företag som skulle kunna erbjuda sommarjobb, visa på möjligheterna i hemkommunen och ge ett första steg in på arbetsmarknaden under och efter studietiden

Observera att det formella myndighetsbeslutet fattas av Jordbruksverket.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev