Projekt
close
EN

Multiarena i Kärda

Projektets namn: Kärda MultiArena

Projektägare: Kärda Idrottsförening

Fond: Landsbygdsfonden

Insatsområde: 1. Spännande miljöer där människor och idéer kan växa

Kort info om projektet: Bakgrunden till projektet är att man i Kärda på nära håll har upplevt konsekvenserna av pandemin i form av social isolering och minskad aktivitet bland unga. I stället för att finna sig i situationen vill Kärda idrottsförening skapa en naturlig plats för både den som hårdtränar inom en sport eller bara vill grilla och umgås. Genom projektet vill de skapa nya möjligheter för orten och en positiv konsekvens av pandemin gör att det finns ett stort ideellt engagemang tillgängligt för att kunna förverkliga drömmen.

Syftet med projektet är att skapa en multiarena som ska fungera som en mötesplats och skapa en meningsfull fritid och framtid för barnen och ungdomarna samtidigt som man uppmuntrar till spontan aktivitet.

Styrelsens motivering: Projektet leder till en yta för flera olika sporter och vid olika tider, t ex is på vintern och andra sporter på sommaren. Ytan ligger i anslutning till fotbollsplaner och pulkabacke och bidrar till att utveckla mötesplatsen. Projektet är väl underbyggt och visar på ett bra engagemang.

Observera att det formella myndighetsbeslutet fattas av Jordbruksverket.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev