Projekt
close
EN

Luftgevärsverksamhet året runt med fokus på ungdomar

Projektets namn: Luftgevärsverksamhet året-runt med fokus på ungdomar

Projektägare: Liatorps jaktskytteklubb

Kort information om projektet: Idag har invånare i och utanför byarna Liatorp, Diö, Eneryda och Virestad mycket få alternativ gällande sportaktiviteter som kan utövas året runt. Liatorps jaktskytteklubb vill skapa en året runt-aktivitet för unga, och håller på att renovera en lokal för att göra det möjligt. De har sökt Leaderstöd för att komma igång med ungdomsverksamheten och införskaffa utrustningen som behövs, som elektriska måltavlor och luftgevär.

Föräldrar, ledare och tränare från bland annat en lokal fotbollsförening, Liatorp/Eneryda, vill gå in och hjälpa till i luftgevärsverksamheten. Målet med projektet är att fler unga tjejer och killar upptäcker luftgevärsverksamheten. Ett annat mål är att de unga involveras i styrelsearbetet, arbetsgrupper i föreningen, och ledarskaps- och träningsutbildningar. Äldre unga kommer att få ta ansvar för yngre träningsgrupper och de kommer också att få representera föreningen gentemot andra föreningar.

Styrelsens motiveringProjektet är en satsning för att utöka möjligheterna att genomföra aktiviteter, öka tillgängligheten och bredda målgruppen. Föreningen kommer att erbjuda ungdomar ny verksamhet och utveckla dem till föreningsmänniskor.

Notera att Jordbruksverket fattar det formella beslutet.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev