Projekt
close
EN

Väva tillsammans i Rag2Rug

Projektets namn: Väva tillsammans i Rag2Rug

Projektägare/Kontakt: Rag2Rug

Fond: Socialfonden

Insatsområde: 3. Entreprenörskap och självförsörjning

Kort information om projektet: 

I samarbete med Arbetsförmedlingen kommer cirka 10 kvinnor att få sysselsättning genom att väva och samtidigt kombinera arbetet med sfi-undervisning.

Detta är ett projekt som handlar om att starta upp ett socialt företag där kvinnor som står långt från arbetsmarknaden kan få en inkomst och en yrkeserfarenhet. Projekt har en miljöprofil då materialet till vävningen kommer från ett tvätteri om sorterar ut lakan och örngott som är utslitna. Materialet färgas och används sedan vid bland annat väven för fotskytt och kuddar till olika företag exempelvis till hotell som vill ha en miljö och social profil.

Till detta sociala företag kommer även ett aktiebolag att starta. Genom aktiebolaget kommer marknadsföring och försäljningen att ske.

Styrelsens motivering:

Projektet bidrar till att många nya arbetstillfällen skapas för kvinnor som står långt från arbetsmarknaden. Genom detta projekt kan deltagande kvinnor få en framtida självförsörjning. Genom strukturen mellan föreningar och aktiebolaget skapas en långsiktig överlevnad för två nya företag.  

Press och media

Vetlandaposten TV: Hjelm har vävstol som affärsidé

Läs om projektets resultat 

Observera att det formella myndighetsbeslutet fattas av Jordbruksverket.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev