Vill du vara med och rusta din bygd?
close
EN

Nyheter

Vill du vara med och rusta din bygd?

Hur gör vi om vattnet tar slut, skogsbranden bryter ut eller den stora stormen rullar in över våra landsbygder? Vi behöver vara redo. Tillsammans.

Därför drar vi igång projektet Rusta bygden!

Nu vill vi nå dig som tillsammans med andra i din bygd vill lära dig mer om beredskap. Ni kan vara grannar som går samman, idrottsföreningen på orten, företagare, bygdegården, hembygdsföreningen, kyrkan... Med vår hjälp kan ni tillsammans ta fram en plan för hur just er bygd kan stå rustad inför framtida kriser. Förkunskaper behöver ni inte ha - men däremot en vilja att samarbeta.

- Vi behöver samlas kring kriser som kan uppstå. Ett exempel på en sådan kris som varit i vårt område är stormen Gudrun. Då förstod vi hur viktigt det är att vi kan ställa upp för varandra, säger Chris Olsson, som tillsammans med Roger Andersson är projektledare.

 


Oro för krig och andra kriser går faktiskt att vända till handlingskraft.

– Det är bra att förbereda sig, men vill man verkligen vara beredd behöver man tänka längre än under sitt eget tak. Man blir starkare tillsammans. Det blir också en trygghet att veta att man som bygd får en gemensam kunskap och gör en plan ihop, säger Åsa Westström, som är verksamhetsledare hos oss.

 

"Vill man verkligen vara
beredd behöver man
tänka längre än under
sitt eget tak. Man blir
starkare tillsammans"
 

Projektet vänder sig till dig som bor i någon av följande kommuner: Växjö, Alvesta, Älmhult, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Sävsjö och Vetlanda.

I april bjuder vi in till inspirationsträffar, där du får mer information om projektet. Du som är intresserad av projektet kan också kontakta oss och meddela att du vill veta mer. Det går också att följa oss i sociala medier och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

UPPDATERING: Nu går det att anmäla sig till våra inspirationsträffar! Klicka på det datum/den ort som passar dig bäst, så hittar du program och anmälan:

ÄLMHULT 13/4
VÄRNAMO 27/4

Dela det här inlägget

Sök vårt smidigaste stöd

Vi brukar kalla det här stödet för litet, men är det verkligen sant?

I praktiken kan våra mikrostöd på upp till 20.000 kronor göra stor skillnad.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev