Permakultur en utställning på Växjö bibliotek
close
EN

Nyheter

Permakultur en utställning på Växjö bibliotek

Efter 15 månaders aktiviteter avslutas nu projekt permapilot med grundfilosofin i Permakultur med en utställning på Växjö bibliotek. Permakultur är i grunden en form av långsiktig planering som skapar hållbara mönster och kopplingar mellan bl a bra bostäder, livsmedelsproduktion, vilda djur och växter, vattenförsörjning, avlopphantering samt energiförsörjning. 
Projektet som ägs av Leader Linné inleddes i september 2012 med Syvändan. Detta var ett två dagars inspirationsseminarium där PermaKulturens olika områden presenterades. Efter seminariet fanns det möjlighet att anmäla sig till en diplomeringskurs i Permakulturen design. På seminariet deltog 120 deltagare. 
Därefter har en diplomeringskurs genomfört under fyra helger, en för varje årstid. Denna kurs avslutades sommaren 2013 med ett läger. 
Projektet har lett till att 8-10 företag har bildats eller kommer att bildas. Många av de som deltog på lägret i somras har använt Permakulturdesign för samhällsutveckling i sin landsbygd. De flesta av deltagarna har påbörjat växtodlingar enligt denna design. 
Leader Linné har fått många positiva synpunkter både från deltagarna och från andra leaderorganisationer i Sverige. 
Ytterligare information kan du få av Maria Richter Simsek via hennes mail: maria.richter.simsek@gmail.com eller telefon 070 94 11 881
Dela det här inlägget

Sök vårt smidigaste stöd

Vi brukar kalla det här stödet för litet, men är det verkligen sant?

I praktiken kan våra mikrostöd på upp till 20.000 kronor göra stor skillnad.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev