Lär känna vår nya ordförande!
close
EN

Nyheter

Lär känna vår nya ordförande!

Du vet väl att Leader Linné Småland är en ideell förening? I styrelsen, som vi kallar LAG-gruppen, sitter representanter från de olika kommunerna i vårt område. Några kommer från den ideella sektorn, några från den privata sektorn och några från den offentliga sektorn. Tillsammans fattar de bland annat beslut om vilka projekt som ska få stöd från oss. Ordförande är Magnus Andersson – och han är ny på ordförandeposten. Men vem är han egentligen? Här kommer facit!

– Jag är en egenföretagare och arbetar huvudsakligen med rådgivning inom organisation, ekonomi och juridik för föreningar. Mina kunder finns över hela Sverige, men som medlem i den lokala bredbandsföreningen kan jag driva största delen av verksamheten från hemmet som ligger i Vederslöv, Växjö kommun. Min fritid ägnar jag mest åt familj, trädgård, fiske, idrottsföreningen, men även med olika ideella uppdrag i andra föreningar.

Hur kom ditt engagemang för landsbygdsutveckling till?

– Det har nog alltid funnit där. Jag har växt upp på landsbygden. Vill man att något ska hända i sin omgivning bör man engagera sig. Redan på mellanstadiet blev jag ordförande i Torsås by Vi Unga klubb, i den föreningen arrangerade filmkvällar, disco och läger med mera. När jag gick på gymnasiet blev jag invald som styrelseledamot i Västra Torsås idrottsförening. Vid den tiden drev vi dansbanan Strandpärlan så att vi kunde finansiera idrottsverksamheten. Ja, och på den vägen är det…

Vad vill du bidra med som ordförande?

– För mig är det viktigt med ta-sig-för-skap och samverkan. Det känns bra att få vara med och stödja lokala initiativ och utvecklingsprojekt, särskilt när det sker i samverkan mellan olika sektorer. Som ordförande ska jag försöka leda styrelsens arbete mot våra uppsatta mål och visioner. Vi har en spännande framtid framför oss med ny programperiod, nya utmaningar och nya möjligheter.

 

Här hittar du alla som sitter med i styrelsen

Dela det här inlägget

Sök vårt smidigaste stöd

Vi brukar kalla det här stödet för litet, men är det verkligen sant?

I praktiken kan våra mikrostöd på upp till 20.000 kronor göra stor skillnad.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev